Długość promienia koła
-
- Użytkownik
- Posty: 813
- Rejestracja: 6 cze 2007, o 12:34
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław/Kąty Wrocławskie
- Pomógł: 206 razy
Długość promienia koła
\(\displaystyle{ \pi R^2=4\cdot 2\pi R R=8}\)
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2008, o 21:07 przez Grzegorz t, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Użytkownik
- Posty: 813
- Rejestracja: 6 cze 2007, o 12:34
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław/Kąty Wrocławskie
- Pomógł: 206 razy
Długość promienia koła
Co wy z tymi objaśnieniami, lewa strona to pole, a prawa obwód i widać, że pole jest 4 razy większe od obwodu
-
- Użytkownik
- Posty: 254
- Rejestracja: 25 wrz 2008, o 18:35
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: centrum
- Podziękował: 59 razy
- Pomógł: 7 razy
Długość promienia koła
rozumiem, rozumiem- wcześniej nie wyświetliła mi się liczba "pi" w równaniu i nie wiedziałamczemu taki zapis, ale teraz juz rozumiem- dzięki