romb
- Wicio
- Użytkownik
- Posty: 1318
- Rejestracja: 13 maja 2008, o 21:22
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 561 razy
romb
Rysunek:
... tuuby1.png
\(\displaystyle{ \alpha+ +alpha+36+alpha+36=180}\)
\(\displaystyle{ 4 +72=180}\)
\(\displaystyle{ 4 =108}\)
\(\displaystyle{ \alpha=27}\)
Więc kąty to:
dwa kąty o mierze\(\displaystyle{ 2 27=54}\)
dwa kąty o mierze \(\displaystyle{ 2 (27+36)=126}\)
... tuuby1.png
\(\displaystyle{ \alpha+ +alpha+36+alpha+36=180}\)
\(\displaystyle{ 4 +72=180}\)
\(\displaystyle{ 4 =108}\)
\(\displaystyle{ \alpha=27}\)
Więc kąty to:
dwa kąty o mierze\(\displaystyle{ 2 27=54}\)
dwa kąty o mierze \(\displaystyle{ 2 (27+36)=126}\)