Witam. Mam mały problem z tym działem.
Zad.1 wierzchołki trójkąta ABC należa do ogręgu o srodku O
dane
AOB=100*
BOC=190*
Oblicz kąt wew =AOC
Zad2.
Określ wzajemne polozenie okregu o(A,r _{1} ) o(B,r _{2})
ft|AB
ight| = 7 r _{1} ,=10 r _{2} =2
Zad3. Określ wzajemne polozenie prostej i okregu jezeli od o(O,r) jezeli od pkt O od prostej wynosi d, przy czym d=0, r=5,5
Zad5.
Wykaz ze okrąg o równaniu nie ma pkt wspolnych
x ^{2} + y ^{2} +4x - 6y + 9
l: y=x-1
zadania z planimetri
- Viathor
- Użytkownik
- Posty: 336
- Rejestracja: 20 paź 2007, o 11:02
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 96 razy
zadania z planimetri
pięć:
\(\displaystyle{ \begin{cases} y=x+1 \\ x^2+y^2+4x-6y+9 \end{cases}
x^2+x^2+2x+1+4x-6x-6+9=0\\
2x^2+4=0}\)
miejsc zerowych brak (\(\displaystyle{ \Delta}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} y=x+1 \\ x^2+y^2+4x-6y+9 \end{cases}
x^2+x^2+2x+1+4x-6x-6+9=0\\
2x^2+4=0}\)
miejsc zerowych brak (\(\displaystyle{ \Delta}\)