Oblicz długość boków trójkąta
-
- Użytkownik
- Posty: 49
- Rejestracja: 17 maja 2008, o 11:52
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 1 raz
Oblicz długość boków trójkąta
Pole trójkąta równobocznego, którego wysokość poprowadzona do podstawy jest o 8cm krótsza od podstawy jest równe 90zm 2. Oblicz długość boków tego trójkąta
Ostatnio zmieniony 17 maja 2008, o 14:45 przez kugelsicher, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ateos
- Użytkownik
- Posty: 1100
- Rejestracja: 10 maja 2008, o 17:00
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Swarzędz
- Podziękował: 27 razy
- Pomógł: 214 razy
Oblicz długość boków trójkąta
ty masz naprawde 18 lat? i nieumiesz zadnego z tych zadan rozwiazac ... ?
\(\displaystyle{ 90= \frac{1}{2} a (a-8)\\a= -10 a=18}\) odrzucamy 1 wynik,bo bok nie moze byc ujemny
odp. \(\displaystyle{ 18(cm)}\)
\(\displaystyle{ 90= \frac{1}{2} a (a-8)\\a= -10 a=18}\) odrzucamy 1 wynik,bo bok nie moze byc ujemny
odp. \(\displaystyle{ 18(cm)}\)