trapez równoramienny

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
zordolar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16
Rejestracja: 21 mar 2008, o 12:41
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Koszalin

trapez równoramienny

Post autor: zordolar »

W trapez równoramienny o obwodzie 60 wpisano koło. Przekątna trapezu ma długość 17. Oblicz pole trapezu.
Awatar użytkownika
alchemik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 285
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 01:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 23 razy
Pomógł: 65 razy

trapez równoramienny

Post autor: alchemik »

Mam nadzieję, że starczy ;), Wpisz 'www.' przed każdym linkiem.

matematyka.pl/70881.htm?highlight=trapez+r%F3wnoramienny++obwodzie

matematyka.pl/70211.htm?highlight=trapez+r%F3wnoramienny++obwodzie

matematyka.pl/69728.htm?highlight=trapez+r%F3wnoramienny++obwodzie

matematyka.pl/66747.htm?highlight=trapez+r%F3wnoramienny++obwodzie
ODPOWIEDZ