oblicz długość promienia okręgu opisanego na trójkącie ABC,
-
- Użytkownik
- Posty: 43
- Rejestracja: 21 lis 2007, o 16:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 15 razy
oblicz długość promienia okręgu opisanego na trójkącie ABC,
Oblicz długość promiienia okręgu opisanego na trójkącie ABC, wiedząc że |BC|=\(\displaystyle{ 4\sqrt{2}}\), \(\displaystyle{ |\sphericalangle ABC=99^{0}|}\) i \(\displaystyle{ |\sphericalangle ACB=36^{0}|}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 138
- Rejestracja: 1 mar 2008, o 16:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Pruszków
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 21 razy
oblicz długość promienia okręgu opisanego na trójkącie ABC,
twierdzenie sinusów
R-promień okręgu opisanego
\(\displaystyle{ \frac{4\sqrt2}{sin45}=2R R=4}\)
R-promień okręgu opisanego
\(\displaystyle{ \frac{4\sqrt2}{sin45}=2R R=4}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 43
- Rejestracja: 21 lis 2007, o 16:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 15 razy
oblicz długość promienia okręgu opisanego na trójkącie ABC,
już drugie dzisiaj rozwiazane źle zadanie:/ nie wiem jak ty to robisz ale coś ci nie wychodzi
[ Dodano: 5 Kwietnia 2008, 13:55 ]
nie przepraszam to jest dobrze sorki wielkie ale tamto z równoległobokiem jest źle
[ Dodano: 5 Kwietnia 2008, 13:55 ]
nie przepraszam to jest dobrze sorki wielkie ale tamto z równoległobokiem jest źle
-
- Użytkownik
- Posty: 138
- Rejestracja: 1 mar 2008, o 16:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Pruszków
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 21 razy
oblicz długość promienia okręgu opisanego na trójkącie ABC,
ja tu błędu nie widze ..
[ Dodano: 5 Kwietnia 2008, 14:06 ]
mi się wydaje że to ty nie potrafisz dobrze doliczyć tego zadania . Wszystko jest tam poprawnie . Zawsze dwa razy zadanie sprawdzam zanim coś wyśle.
[ Dodano: 5 Kwietnia 2008, 14:06 ]
mi się wydaje że to ty nie potrafisz dobrze doliczyć tego zadania . Wszystko jest tam poprawnie . Zawsze dwa razy zadanie sprawdzam zanim coś wyśle.