Oblicz obwód trójkąta prostokątnego wiedząc że...
Oblicz obwód trójkąta prostokątnego wiedząc że...
Oblicz obwód trójkąta prostokątnego wiedząc że jego wysokośc dzieli przeciwprostokątną na odcinki 1cm i 9cm
- mol_ksiazkowy
- Użytkownik
- Posty: 11413
- Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 3155 razy
- Pomógł: 748 razy
Oblicz obwód trójkąta prostokątnego wiedząc że...
\(\displaystyle{ a^2+b^2=100}\)
\(\displaystyle{ a^2-1=b^2-81}\)
\(\displaystyle{ a^2-1=b^2-81}\)
- shakalmode
- Użytkownik
- Posty: 32
- Rejestracja: 29 mar 2008, o 23:12
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kartuzy
- Pomógł: 4 razy
Oblicz obwód trójkąta prostokątnego wiedząc że...
można też:
\(\displaystyle{ \begin{cases}a^{2}+b^{2}=100\\h^{2}=9 1\end{cases}}\)
i wtedy można obliczyć pole, obwód i wszystko..
\(\displaystyle{ \begin{cases}a^{2}+b^{2}=100\\h^{2}=9 1\end{cases}}\)
i wtedy można obliczyć pole, obwód i wszystko..