pole czworokąta

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
esv
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 23 lut 2008, o 23:59
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: za 7górami
Podziękował: 4 razy

pole czworokąta

Post autor: esv »

na czworokącie wypukłym ABCD, w którym \(\displaystyle{ |AB|=|BC|}\), \(\displaystyle{ |AD|=2 \sqrt{3} , |DC|=3- \sqrt{3}\) można opisac okrąg. Wiedząc, ze przekątna AC ma długośc \(\displaystyle{ 3 \sqrt{2}}\), oblicz pole tego czworokąta.
Symetralna
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 183
Rejestracja: 26 wrz 2007, o 10:07
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Pomógł: 56 razy

pole czworokąta

Post autor: Symetralna »

ODPOWIEDZ