W trójkącie równoramiennym ABC (|AC| = |BC|)

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
matjes
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 106
Rejestracja: 1 mar 2008, o 14:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: jesteś ?
Podziękował: 85 razy

W trójkącie równoramiennym ABC (|AC| = |BC|)

Post autor: matjes »

W trójkącie równoramiennym ABC (|AC| = |BC|) miara kąta ACB jest równa 2L. Promień okręgu wpisanego w ten trójkąt ma długość r. Oblicz długości boków trójkąta ABC.
ODPOWIEDZ