romb
-
- Użytkownik
- Posty: 179
- Rejestracja: 13 lis 2006, o 18:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Toruń
- Podziękował: 53 razy
- Pomógł: 11 razy
romb
\(\displaystyle{ a}\)-bok rombu
\(\displaystyle{ \alpha}\)- kąt ostry rombu \(\displaystyle{ (180^{o}-135^{o}=45^{o})}\)
r=3
\(\displaystyle{ r= \frac{1}{2} a \sin }\)
\(\displaystyle{ a=6 \sqrt{2}}\)
\(\displaystyle{ Obw=4a=24 \sqrt{2}}\)
\(\displaystyle{ 2r=h=6}\)
\(\displaystyle{ S=ah=36 \sqrt{2}}\)
...
\(\displaystyle{ \alpha}\)- kąt ostry rombu \(\displaystyle{ (180^{o}-135^{o}=45^{o})}\)
r=3
\(\displaystyle{ r= \frac{1}{2} a \sin }\)
\(\displaystyle{ a=6 \sqrt{2}}\)
\(\displaystyle{ Obw=4a=24 \sqrt{2}}\)
\(\displaystyle{ 2r=h=6}\)
\(\displaystyle{ S=ah=36 \sqrt{2}}\)
...