Rownanie okregu
-
- Użytkownik
- Posty: 125
- Rejestracja: 18 paź 2007, o 13:36
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Zagranica
- escargot
- Użytkownik
- Posty: 477
- Rejestracja: 30 paź 2007, o 17:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: 52°N, 21°E
- Podziękował: 14 razy
- Pomógł: 143 razy
Rownanie okregu
\(\displaystyle{ 2r=\sqrt{(-3-5)^{2}+(-2+4)^{2}} \ \ r=\sqrt{17}}\)
\(\displaystyle{ \begin {cases} (5-a)^{2}+(-4-b)^{2}=17 \\ (-3-a)^{2}+(-2-b)^{2}=17 \end {cases}}\)
pomyliłem się w długości odcinka, a ten układ da sie rozwiazać po odjęciu równań stronami
tylko po co skoro jest o wiele szybszy sposób
\(\displaystyle{ \begin {cases} (5-a)^{2}+(-4-b)^{2}=17 \\ (-3-a)^{2}+(-2-b)^{2}=17 \end {cases}}\)
pomyliłem się w długości odcinka, a ten układ da sie rozwiazać po odjęciu równań stronami
tylko po co skoro jest o wiele szybszy sposób
Ostatnio zmieniony 22 lut 2008, o 19:34 przez escargot, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Posty: 125
- Rejestracja: 18 paź 2007, o 13:36
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Zagranica
- Szemek
- Użytkownik
- Posty: 4819
- Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 43 razy
- Pomógł: 1407 razy
Rownanie okregu
escargot, to żeś przekombinował
chyba coś inaczej wychodzi:
\(\displaystyle{ r=\sqrt{17}}\)
środek koła jest środkiem podanej średnicy
S(1,-3)
\(\displaystyle{ (x-1)^2+(y+3)^2\leq 17}\)
chyba coś inaczej wychodzi:
\(\displaystyle{ r=\sqrt{17}}\)
środek koła jest środkiem podanej średnicy
S(1,-3)
\(\displaystyle{ (x-1)^2+(y+3)^2\leq 17}\)
Ostatnio zmieniony 22 lut 2008, o 19:29 przez Szemek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Posty: 125
- Rejestracja: 18 paź 2007, o 13:36
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Zagranica
Rownanie okregu
cholerka teraz to juz mi calkiem namotaliscie w glowce:p jeden to drugi tamto wiec kto ma racje? hehe;p
-
- Użytkownik
- Posty: 3921
- Rejestracja: 10 gru 2007, o 20:10
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 36 razy
- Pomógł: 1194 razy