romb
-
- Użytkownik
- Posty: 948
- Rejestracja: 24 mar 2007, o 16:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 10 razy
- Pomógł: 235 razy
romb
\(\displaystyle{ \begin{cases} 4a=20 \\ d_{1}+d_{2}=14 \\ a^2= (\frac{d_{1}}{2})^2 + (\frac{d_{2}}{2})^2 \end{cases}}\)
wychodzi takie rownanie kwadratowe:
\(\displaystyle{ 2d_{1}^2 - 28d_{1}+96}\)
\(\displaystyle{ \sqrt{\Delta}=4}\)
reszte juz spokojnie policzysz
wychodzi takie rownanie kwadratowe:
\(\displaystyle{ 2d_{1}^2 - 28d_{1}+96}\)
\(\displaystyle{ \sqrt{\Delta}=4}\)
reszte juz spokojnie policzysz