Czworokąt

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
konikkamil
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 24 sty 2008, o 20:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: wawa
Podziękował: 5 razy

Czworokąt

Post autor: konikkamil »

1.Boki równoległoboku mają długości 10 cm i 12 cm, a krótsza wysokość ma 6 cm. Jaką długość ma druga wysokość?
2. Podstawy trapezu mają długość 35 cm i 10 cm, a długości ramion wynoszą 20 cm i 15 cm. Oblicz pole tego trapezu.
Ostatnio zmieniony 29 sty 2008, o 21:10 przez konikkamil, łącznie zmieniany 2 razy.
Pablo09
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 260
Rejestracja: 3 lis 2007, o 17:47
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Nidzica
Podziękował: 30 razy
Pomógł: 59 razy

Czworokąt

Post autor: Pablo09 »

1.
\(\displaystyle{ P=12*6=72}\)
\(\displaystyle{ 72=10h}\)
\(\displaystyle{ h=7,2}\)
konikkamil
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 24 sty 2008, o 20:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: wawa
Podziękował: 5 razy

Czworokąt

Post autor: konikkamil »

Nie ma żadnego błędu w zadaniu pierwszym
ODPOWIEDZ