równoległobok
-
- Użytkownik
- Posty: 40
- Rejestracja: 16 paź 2007, o 16:06
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
równoległobok
W równoległoboku ABCD kąt przy wierzchołku A jest rozwarty. Z punktu A przeprowadzono dwie wysokości równoległoboku tworzące kąt \(\displaystyle{ \alpha}\). Udowodnij, że kąt ostry równoległoboku jest równy \(\displaystyle{ \alpha}\) .
- Mortify
- Użytkownik
- Posty: 768
- Rejestracja: 22 lis 2007, o 22:39
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Biała Podlaska / MIMUW
- Podziękował: 27 razy
- Pomógł: 164 razy
równoległobok
wysokości tworzą kąt prosty z bokiem.
oznacz kąt ostry jako \(\displaystyle{ \alpha}\) a kat rozwarty jako \(\displaystyle{ 180 - }\) i zrób rysunek a na pewno Ci wyjdzie:) jak beda jakies klopoty to pisz
oznacz kąt ostry jako \(\displaystyle{ \alpha}\) a kat rozwarty jako \(\displaystyle{ 180 - }\) i zrób rysunek a na pewno Ci wyjdzie:) jak beda jakies klopoty to pisz