Zad. Znajdz miary katow rombu o boku dlugosci 6 m i polu rownym 34 m.
Z gory dzieki.
Katy w rombie
- Szemek
- Użytkownik
- Posty: 4819
- Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 43 razy
- Pomógł: 1407 razy
Katy w rombie
\(\displaystyle{ P=a^2\sin }\)
\(\displaystyle{ 34=36 \sin }\)
\(\displaystyle{ \sin = \frac{17}{18}}\)
\(\displaystyle{ \alpha 70^\circ 48'}\)
\(\displaystyle{ 180^\circ -\alpha = 109^\circ 12'}\)
\(\displaystyle{ 34=36 \sin }\)
\(\displaystyle{ \sin = \frac{17}{18}}\)
\(\displaystyle{ \alpha 70^\circ 48'}\)
\(\displaystyle{ 180^\circ -\alpha = 109^\circ 12'}\)