Prosta rownolegla do wektora
- Szemek
- Użytkownik
- Posty: 4819
- Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 43 razy
- Pomógł: 1407 razy
Prosta rownolegla do wektora
\(\displaystyle{ k:y=ax+b}\)
\(\displaystyle{ a=tg }\)
\(\displaystyle{ a=\frac{1}{-2}}\)
\(\displaystyle{ a=-\frac{1}{2}}\)
\(\displaystyle{ k:y=-\frac{1}{2}x+b}\)
\(\displaystyle{ P k}\)
\(\displaystyle{ 1=-\frac{1}{2} 3 +b}\)
\(\displaystyle{ b=2\frac{1}{2}}\)
\(\displaystyle{ k:y=-\frac{1}{2}x+2\frac{1}{2}}\)
\(\displaystyle{ a=tg }\)
\(\displaystyle{ a=\frac{1}{-2}}\)
\(\displaystyle{ a=-\frac{1}{2}}\)
\(\displaystyle{ k:y=-\frac{1}{2}x+b}\)
\(\displaystyle{ P k}\)
\(\displaystyle{ 1=-\frac{1}{2} 3 +b}\)
\(\displaystyle{ b=2\frac{1}{2}}\)
\(\displaystyle{ k:y=-\frac{1}{2}x+2\frac{1}{2}}\)