czworokąt

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
jadzia!!!
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 40
Rejestracja: 16 paź 2007, o 16:06
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy

czworokąt

Post autor: jadzia!!! »

Na bokach czworokąta ABCD, którego pole jest równe 1, obrano punkty K,L,M,N należące do boków AB,BC,CD,AD tak,że |AK|/|KB|=2, |BL|/|LC|=1/3, |CM|/|MD|=1, |DN|/|NA|=1/5. Oblicz pole sześciokąta AKLCMN.
ODPOWIEDZ