Część wspólna

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
Boxes
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 24 gru 2007, o 12:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Katowice

Część wspólna

Post autor: Boxes »

Jak obliczyc ile wynosi pole częśći wspólnej dwóch figur : \(\displaystyle{ \frac{1}{4}}\) okręgu i trójkąta prostokątnego
Dane:
\(\displaystyle{ \frac{1}{4}}\) okręgu pole wynosi \(\displaystyle{ 25 \pi}\)
pole trójkąta wynosi \(\displaystyle{ 37,5 \sqrt{3}}\)
tylko ze w tym trojkacie sa 3 figury ( kawel ten co nalezy do drugiego okregu, inny kawalek, i kawelek 1 okregu to wynosi \(\displaystyle{ 8.3 \pi}\))
Ten trójkat i okrag nachodza na siebie i mam pytanie ile wynosi pole tej wspolnej figury

Poczytaj:
Instrukcja LaTeX-a - wpisywanie wyrażeń matematycznych
Szemek
Ostatnio zmieniony 28 gru 2007, o 21:30 przez Boxes, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ