Zadanie to mam na zdjęciu.
Czy moze mi ktoś podać dokłade wyjaśnienie jak ma być podzielona ta figura i dlaczego?
Podziel figurę na 6 równych części
-
- Użytkownik
- Posty: 3018
- Rejestracja: 23 mar 2005, o 10:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdynia
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 322 razy
Podziel figurę na 6 równych części
Jedna figura powinna zawierać 12 kulek. Podział: pozioma linia da podział polówkowy ( trzy figury w jednej części ). Figurą jednostkową będzie litera L .
Laska pionowa 5 x 2 = 10 i podstawa 2 x 1 = 2 razem 12 kulek . Zacznij od prawej strony.
Laska pionowa 5 x 2 = 10 i podstawa 2 x 1 = 2 razem 12 kulek . Zacznij od prawej strony.