Witam. Jest ktoś stanie zrobić mi zadanie związane z geometrią? Jeśli jest to proste i to bardzo, to z góry przepraszam, ale ja naprawdę jestem cienki z maty...
Jakie jest pole kwadratu o obwodzie 64 cm?
Jaki obwód ma kwadrat o polu 64 cm?
Z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam.
oblicz pole kwadratu, oblicz obwód kwadratu
oblicz pole kwadratu, oblicz obwód kwadratu
Ostatnio zmieniony 15 gru 2007, o 16:13 przez misk0, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szemek
- Użytkownik
- Posty: 4819
- Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 43 razy
- Pomógł: 1407 razy
oblicz pole kwadratu, oblicz obwód kwadratu
\(\displaystyle{ L=4a=64\hbox{ cm}}\)
\(\displaystyle{ a=16\hbox{ cm}}\)
\(\displaystyle{ P=a^2=(16 \hbox{ cm})^2=256\hbox{ cm}^2}\)
\(\displaystyle{ P=a^2=64\hbox{ cm}^2}\)
\(\displaystyle{ a=\sqrt{64 \hbox{ cm}^2}}\)
\(\displaystyle{ a=8 \hbox{ cm}}\)
\(\displaystyle{ L=4a=4 8 \hbox{ cm} = 32 \hbox{ cm}}\)
\(\displaystyle{ a=16\hbox{ cm}}\)
\(\displaystyle{ P=a^2=(16 \hbox{ cm})^2=256\hbox{ cm}^2}\)
\(\displaystyle{ P=a^2=64\hbox{ cm}^2}\)
\(\displaystyle{ a=\sqrt{64 \hbox{ cm}^2}}\)
\(\displaystyle{ a=8 \hbox{ cm}}\)
\(\displaystyle{ L=4a=4 8 \hbox{ cm} = 32 \hbox{ cm}}\)
oblicz pole kwadratu, oblicz obwód kwadratu
Bardzo dziękuję. I przepraszam za inne tematy, ale nie wiedziałem gdzie został dany temat przeniesiony. Przepraszam i pozdrawiam.