Okręgi ....

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
blondii1910
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 5 lis 2007, o 16:24
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kutno
Podziękował: 5 razy

Okręgi ....

Post autor: blondii1910 »

Trzy okręgi o środkach A,B,C są parami styczne zewnętrznie. Wiedząc, że |AB| = 8, |BC| = 10 |AC| = 12. oblicz długość promieni tych okregóW? ?? Prosze o pomoc ;/
pe2de2
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 261
Rejestracja: 7 sty 2007, o 16:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 49 razy

Okręgi ....

Post autor: pe2de2 »

a narysowałaś sobie chociaż ten rysunek ? bo jestem skłonny sie założyć, że nie.

narysuj i nie ma siły abyś nie była w stanie napisać sobie banalnego do rozwiązania układu równań.
ODPOWIEDZ