Znajdź obraz w jednokładności

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
mirex69
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 18 lis 2007, o 18:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: polska

Znajdź obraz w jednokładności

Post autor: mirex69 »

WITAM!!
Mam problem z tymi zadaniami musze je pilnie rozwiazać pomużcie.

1.dane są punkty A=(2,1) B=(-2,4). wyznacz taki punkt S by A'=Js minus jedna czwarta(A) (A' jest obrazem punktu A w jednokladnosci minus jedna czwarta względem punktu S).
2.Dana jest funkcja x nad x+1, znajdz jej obraz w jednokładności
a)w skali jedna druga o srodku (0,0)
b) w skali 2 o srodku (1,2)
Ostatnio zmieniony 19 lis 2007, o 07:51 przez mirex69, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ