W trapezie przedłużono ramiona

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
cinekustka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 7 lis 2007, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ustka

W trapezie przedłużono ramiona

Post autor: cinekustka »

W trapezie ABCD ramiona AD i BC przedłuzono tak , ze przecieły sie w punkcie M .
oblicz długosc MD , jesli AD = 21cm , AB = 48cm , CD= 36cm
Ostatnio zmieniony 7 lis 2007, o 15:15 przez cinekustka, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ