Ukryta treść:
Rysunek zamiast treści
- mol_ksiazkowy
- Użytkownik
- Posty: 11373
- Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 3153 razy
- Pomógł: 747 razy
- kerajs
- Użytkownik
- Posty: 8581
- Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 307 razy
- Pomógł: 3349 razy
Re: Rysunek zamiast treści
\(\displaystyle{ \frac{R \sqrt{3} }{2}=4 \ \ \Rightarrow \ \ R= \frac{8}{ \sqrt{3} } \\
2r=R+ \frac{R }{2} \ \ \Rightarrow \ \ r= \frac{3R}{ 4}=2 \sqrt{3} \\
P_{zielone}= \frac{2}{3} \pi R^2+ \frac{R^2 \sqrt{3} }{4}- \pi r^2= \frac{20}{9} \pi + \frac{16 \sqrt{3} }{3} }\)
2r=R+ \frac{R }{2} \ \ \Rightarrow \ \ r= \frac{3R}{ 4}=2 \sqrt{3} \\
P_{zielone}= \frac{2}{3} \pi R^2+ \frac{R^2 \sqrt{3} }{4}- \pi r^2= \frac{20}{9} \pi + \frac{16 \sqrt{3} }{3} }\)