Oblicz pole powierzchni prostokąta oraz jego błąd średni na

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
matii123123
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 31 sty 2019, o 13:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin

Oblicz pole powierzchni prostokąta oraz jego błąd średni na

Post autor: matii123123 »

Witam, mam problem z jednym zadaniem. Może ktoś wie co tu trzeba zastosować?
Oblicz pole powierzchni prostokąta oraz jego błąd średni na podstawie danych:
a = 200 m b = 30 m ma = 0,8 m mb = 0,2 m
ODPOWIEDZ