ruchome punkty

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
klimat
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 117
Rejestracja: 13 paź 2017, o 08:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tu
Podziękował: 42 razy

ruchome punkty

Post autor: klimat »

Dany jest czworokąt wypukły \(\displaystyle{ ABCD}\) . Ruchome punkty \(\displaystyle{ P,Q}\) wewnątrz czworokąta spełniają warunki:
\(\displaystyle{ \angle APB=\angle CPD=\angle AQB=\angle CQD}\)
Pokaż że wszystkie proste \(\displaystyle{ PQ}\) albo pokrywają się, albo są równoległe.
Ostatnio zmieniony 30 gru 2017, o 20:51 przez SlotaWoj, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Błedy językowe. Oznaczenia punktów i zmiennych w tekście również koduj LaTeXem.
ODPOWIEDZ