Środek okręgu

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
Sponsor
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 37
Rejestracja: 24 lis 2016, o 16:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 17 razy

Środek okręgu

Post autor: Sponsor »

Mógłbym prosić o pomoc w rozwiązaniu tego zadania?

Wyznacz środek okręgu i długość promienia \(\displaystyle{ ( x + 4 )^2 + ( y - 6 )^2 = 16}\)
Ostatnio zmieniony 15 gru 2017, o 20:23 przez Kaf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Awatar użytkownika
xxDorianxx
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 413
Rejestracja: 1 paź 2016, o 17:06
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rybnik
Podziękował: 88 razy
Pomógł: 22 razy

Środek okręgu

Post autor: xxDorianxx »

Podstawowe zadanie.Poczytaj na temat rownania okręgu.
Sponsor
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 37
Rejestracja: 24 lis 2016, o 16:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 17 razy

Środek okręgu

Post autor: Sponsor »

\(\displaystyle{ S=(-4,6) ?}\)
\(\displaystyle{ r=4}\)?
Awatar użytkownika
xxDorianxx
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 413
Rejestracja: 1 paź 2016, o 17:06
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rybnik
Podziękował: 88 razy
Pomógł: 22 razy

Środek okręgu

Post autor: xxDorianxx »

Dokładne tak.Zadania z geometrii analitycznej nie są specjalnie trudne.Zadania na jedno kopyto
ODPOWIEDZ