Czworokąt nierównomierny, problemy z obliczeniem pola

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
Fieju
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 3 mar 2015, o 19:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Skierdy

Czworokąt nierównomierny, problemy z obliczeniem pola

Post autor: Fieju »

Witam,
jak w temacie, mam podany czworokąt bez kątów i tylko wymiary boków, jest jakikolwiek sposób aby obliczyć pole tego czworokąta? Boki: \(\displaystyle{ |AB|= 31,6\text{m} \ |BC|= 30\text{m} \ |CD|= 32,8\text{m} \ |DA|=31,25\text{m}}\), będę wdzięczny za każdą możliwą odpowiedź, z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony 3 mar 2015, o 20:05 przez Kacperdev, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Temat umieszczony w złym dziale.
Awatar użytkownika
Kacperdev
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3260
Rejestracja: 23 mar 2010, o 19:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 686 razy

Czworokąt nierównomierny, problemy z obliczeniem pola

Post autor: Kacperdev »

Zbyt mało danych. Z samą informacją o długości boków można zbudować nieskończenie wiele czworokątów.
ODPOWIEDZ