Oblicz pole równoległoboku

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
niewidoczny
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 6 mar 2007, o 16:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Białystok
Podziękował: 3 razy

Oblicz pole równoległoboku

Post autor: niewidoczny »

Kąt ostry równoległoboku ma miarę 45. Odległości punktu przeciecia się przekątnych równoległoboku od prostych zawierających jego boki śa odpiwiednio równe \(\displaystyle{ 3 \ \ i \ \ 3\sqrt[2]{3}}}\). Oblicz pole równoległoboku i długości jego przekątnych.

Po pisać temat WIELKIMI literami?
Space w LaTeX-u możesz robić m.in. za pomocą '\,', '\'
luka52
Ostatnio zmieniony 10 cze 2007, o 13:08 przez niewidoczny, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Lady Tilly
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3807
Rejestracja: 4 cze 2005, o 10:29
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: nie wiadomo
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 712 razy

Oblicz pole równoległoboku

Post autor: Lady Tilly »

AU
AU
f7c2f9a348a9cd0f.jpg (8.06 KiB) Przejrzano 52 razy

\(\displaystyle{ P=6\sqrt{3}{\cdot}6}\)
\(\displaystyle{ d_{1}^{2}+d_{2}^{2}=2(a^{2}+b^{2})}\) d1 i d2 to przekątne.
ODPOWIEDZ