Oblicz pole trapezy równoramiennego ...
-
- Użytkownik
- Posty: 33
- Rejestracja: 24 maja 2007, o 14:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ruda Śląska
- Podziękował: 20 razy
Oblicz pole trapezy równoramiennego ...
Oblicz pole trapezu równoramiennego, w którym przekątna ma długość d i tworzy z dłuższą podstawą kąt ostry o mierze \(\displaystyle{ \infty}\)
- Calasilyar
- Użytkownik
- Posty: 2656
- Rejestracja: 2 maja 2006, o 21:42
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław/Sieradz
- Podziękował: 29 razy
- Pomógł: 410 razy
Oblicz pole trapezy równoramiennego ...
czyżby?mrp1 pisze:kąt ostry o mierze \(\displaystyle{ \infty}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 33
- Rejestracja: 24 maja 2007, o 14:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ruda Śląska
- Podziękował: 20 razy
Oblicz pole trapezy równoramiennego ...
No kurcze tak jest napisane w zadaniu , nie wiem czy to bład mi się to też wydawało dziwne .. hmm sam nie wiem ...
[ Dodano: 24 Maj 2007, 19:55 ]
to chyba poprostu jest jakaś niewiadoma kąta. Nie wiem nie znam takiego symbolu który wygląda na niedokończone \(\displaystyle{ \infty}\) można powiedzieć ugryzione z prawej strony
ale przyjmijmy że to jakaś niewiadoma x .
[ Dodano: 24 Maj 2007, 19:55 ]
to chyba poprostu jest jakaś niewiadoma kąta. Nie wiem nie znam takiego symbolu który wygląda na niedokończone \(\displaystyle{ \infty}\) można powiedzieć ugryzione z prawej strony
ale przyjmijmy że to jakaś niewiadoma x .
-
- Użytkownik
- Posty: 103
- Rejestracja: 10 paź 2006, o 21:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Iłża
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 21 razy
Oblicz pole trapezy równoramiennego ...
to nie jest ugryzioma nieskończoność tylko alfa grecka litera\(\displaystyle{ \alpha}\). a nie ma żadnych danych liczbowych??
-
- Użytkownik
- Posty: 33
- Rejestracja: 24 maja 2007, o 14:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ruda Śląska
- Podziękował: 20 razy
Oblicz pole trapezy równoramiennego ...
No właśnie tak myślałem ale na wydrukowanej kartce nie wygląda to na \(\displaystyle{ \alpha}\)Taki wydruk
Żadnych danych innych nie ma !! Tylko to co napisałem .
Żadnych danych innych nie ma !! Tylko to co napisałem .