pola czworokątów

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
gusia114
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 76
Rejestracja: 29 gru 2013, o 20:47
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: polska

pola czworokątów

Post autor: gusia114 »

mam rysunek
wiem że tworzą się trzy czworokąty o polu \(\displaystyle{ s_{1}}\) i trzy czworokąty o polu \(\displaystyle{ s_{2}}\)
wiem również że \(\displaystyle{ s_{2} \cdot 2 \cdot s_{1}= \frac{ a^{2} \sqrt{3} }{4} - \frac{1}{6} \pi a^{2}}\)

i dalej nie wiem co zrobić
Ostatnio zmieniony 30 gru 2013, o 17:25 przez bakala12, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by wskazywały o czym jest treść zadania.
Ania221
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1923
Rejestracja: 30 lis 2013, o 13:26
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 22 razy
Pomógł: 326 razy

pola czworokątów

Post autor: Ania221 »

Póki co to włóż tę frazę w TEX, będzie lepiej widać
ODPOWIEDZ