Kąt ostry rombu

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
OnlyPietrucha
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 24 paź 2009, o 12:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Starachowice
Podziękował: 1 raz

Kąt ostry rombu

Post autor: OnlyPietrucha »

Pole rombu = 3. Długość boku = \(\displaystyle{ \sqrt{6}}\). Oblicz miarę kąta ostrego tego rombu. Robiłem wiele wyliczeń i mi nie wychodzi.
matmatmm
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2282
Rejestracja: 14 cze 2011, o 11:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował: 88 razy
Pomógł: 351 razy

Kąt ostry rombu

Post autor: matmatmm »

\(\displaystyle{ P=a^{2}\sin \alpha}\)
ODPOWIEDZ