okrąg , prosta , parametr

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
Awatar użytkownika
Vixy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1830
Rejestracja: 3 lut 2006, o 15:47
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: z gwiazd
Podziękował: 302 razy
Pomógł: 151 razy

okrąg , prosta , parametr

Post autor: Vixy »

Wyznacz m tak aby \(\displaystyle{ A \cap B={a}}\) gdzie : \(\displaystyle{ A={x,y} :,x , y\in R i x^2+y^2-2mx+m^2=0}\) oraz \(\displaystyle{ B={(x,y): x , y R i x+y=5}\)



to m wyszlo mi ze wynosi 5 , czy też otrzymaliscie taki wynik ?
ODPOWIEDZ