Hej, dużo chorowałem i teraz mam spore problemy. Zupełnie nie ogarniam jak mam coś takiego obliczyć... Jakieś choinki itp.(długość koła. Pole wycinka koła) Nigdzie nie mogę znaleźć wzoru na takie coś. Z góry dziękuję ; )
PS jeśli będzie potrzebny to wrzucę jakieś zdjęcie, czy coś(chaotycznie napisałem)
Długości 'esów-floresów' jak?
-
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 30 paź 2012, o 15:05
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
Długości 'esów-floresów' jak?
takie coś. Przepraszam za jakość, ale tylko telefon pod ręką. Nie mam zielonego pojęcia, jak to zrobić.
-
- Użytkownik
- Posty: 16328
- Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 35 razy
- Pomógł: 3248 razy
Długości 'esów-floresów' jak?
To pierwsze to \(\displaystyle{ \frac{3}{2} \cdot}\) długość okręgu o promieniu chyba \(\displaystyle{ 0.5 cm}\)
2. \(\displaystyle{ 2 \cdot \frac{3}{4} \cdot}\)długość okręgu o promieniu chyba \(\displaystyle{ 1 cm}\)
Wszędzie masz kawałki okręgów. Ustal jakie i jakie mają promienie.
2. \(\displaystyle{ 2 \cdot \frac{3}{4} \cdot}\)długość okręgu o promieniu chyba \(\displaystyle{ 1 cm}\)
Wszędzie masz kawałki okręgów. Ustal jakie i jakie mają promienie.