Okręgi nakłdajace się!
-
- Użytkownik
- Posty: 202
- Rejestracja: 24 kwie 2010, o 18:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
Okręgi nakłdajace się!
Czy istnieje w wzajemnym położeniu dwóch okręgów : okręgi nakładające się? Jak tak to jaki jest wzór
Okręgi nakłdajace się!
Okregi pokrywajace sie to takie okregi ktore maja nieskonczenie wiele punktow wspolnych. Promien pierwszego jest rowny promieniowi drugiego oraz srodek okregu pierwszego i drugiego jest ten sam.
-
- Użytkownik
- Posty: 202
- Rejestracja: 24 kwie 2010, o 18:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
Okręgi nakłdajace się!
Acha to skoro istnieja okręgi nakładające się, to wzór na okręgi współśrodkowe powinien wyglądać tak :
\(\displaystyle{ \begin{cases} AB = 0\\ r_{1}- r_{2} \neq 0\end{cases}}\)
Zgadza się??
\(\displaystyle{ \begin{cases} AB = 0\\ r_{1}- r_{2} \neq 0\end{cases}}\)
Zgadza się??
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2012, o 17:02 przez Piotrek172, łącznie zmieniany 1 raz.
- wujomaro
- Użytkownik
- Posty: 2154
- Rejestracja: 27 lis 2009, o 19:02
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 11 razy
- Pomógł: 299 razy
Okręgi nakłdajace się!
Jeszcze warto dodać, że są one przystające. Można się domyslić na podstawie informacji wyżej, ale piszę, żeby nie było niedomówień.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
-
- Użytkownik
- Posty: 202
- Rejestracja: 24 kwie 2010, o 18:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
Okręgi nakłdajace się!
Ale czy te dwa założenia na górze są dobrze sformułowane do okręgów współśrodkowych??
-
- Użytkownik
- Posty: 202
- Rejestracja: 24 kwie 2010, o 18:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
Okręgi nakłdajace się!
To jeszcze jedno pytanie
Jak jest założenie że
\(\displaystyle{ | r_{1} - r_{2}| = |AB|}\)
To czy przy podawaniu odpowiednich warunków ze to co w nawiasie jest większe lub równe 0 lub mniejsze to powinienem dac znak
\(\displaystyle{ \vee \wedge \cup \cap}\)
Jak jest założenie że
\(\displaystyle{ | r_{1} - r_{2}| = |AB|}\)
To czy przy podawaniu odpowiednich warunków ze to co w nawiasie jest większe lub równe 0 lub mniejsze to powinienem dac znak
\(\displaystyle{ \vee \wedge \cup \cap}\)