Obliczenie dlugosci na podstawie danych

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
anaruk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 18 maja 2012, o 16:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 1 raz

Obliczenie dlugosci na podstawie danych

Post autor: anaruk »

Witam wszystkich , mam problem , mianowicie czy moze ktos obliczyc dlugosc znajac jedynie takie dane :

Szerokosc 11 metrow

Pole ma 7 arów

dlugosc = x
Ostatnio zmieniony 18 maja 2012, o 17:19 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
bartek118
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5974
Rejestracja: 28 lut 2010, o 19:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Toruń
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 1251 razy

Obliczenie dlugosci na podstawie danych

Post autor: bartek118 »

Pole = szerokość * długość
anaruk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 18 maja 2012, o 16:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 1 raz

Obliczenie dlugosci na podstawie danych

Post autor: anaruk »

Problem( dla mnie) polega na tym ze pole mam podane w arach a szerokosc w metrach, moglby ktos rozwiazac to 'zadanie' ?
johnblansko
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 122
Rejestracja: 9 maja 2012, o 20:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bielsko
Pomógł: 11 razy

Obliczenie dlugosci na podstawie danych

Post autor: johnblansko »

1 ar= 10m x 10 m= 100\(\displaystyle{ m^{2}}\)-- 18 maja 2012, o 17:12 --700= 11 x

x= 700/11= 63,64 m
anaruk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 18 maja 2012, o 16:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 1 raz

Obliczenie dlugosci na podstawie danych

Post autor: anaruk »

dzieki
ODPOWIEDZ