Równanie okręgu

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
princesxp
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 6 maja 2012, o 13:12
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa

Równanie okręgu

Post autor: princesxp »

Wyznaczyć promień:
x^{2} + y^{2} - 12x + 33 = 0
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Równanie okręgu

Post autor: piasek101 »

296703.htm
princesxp
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 6 maja 2012, o 13:12
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa

Równanie okręgu

Post autor: princesxp »

Ale tutaj jest tylko y^{2} nie ma zwykłego y dlatego nie wiem jak...
witek1902
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 182
Rejestracja: 15 lut 2010, o 15:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Maków Mazowiecki
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 14 razy

Równanie okręgu

Post autor: witek1902 »

Czyli tworzysz tylko jeden wzór skróconego mnożenia.
Współrzędne środka będą miały wtedy postać \(\displaystyle{ O= (x,0)}\)
major37
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1631
Rejestracja: 30 wrz 2010, o 13:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Witaszyce
Podziękował: 288 razy
Pomógł: 72 razy

Równanie okręgu

Post autor: major37 »

lub page.php?p=kompendium-geometria-analityczna patrz na sam dół
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Równanie okręgu

Post autor: piasek101 »

To się ciesz; bo masz \(\displaystyle{ 0y}\).

Ps. Zacznij stosować TEX.
princesxp
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 6 maja 2012, o 13:12
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa

Równanie okręgu

Post autor: princesxp »

Nie wiem jak

-- 7 maja 2012, o 12:18 --

\(\displaystyle{ y^{2}}\)

Juz umiem
ODPOWIEDZ