Trojkat o podstawie dlugosci=obwodowi drugiego trojkata

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
MrowkaBalbinka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 7 lut 2012, o 14:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łomża

Trojkat o podstawie dlugosci=obwodowi drugiego trojkata

Post autor: MrowkaBalbinka »

Obwód trójkąta ostrokątnego ABC jest równy p,zaś wysokość spuszczona z wierzchołka C ma długość równą h. Znajdź pole trójkąta A'B'C',w którym |A'B'|=p,kąt przy wierzchołku A' równy jest połowie kata przy wierzchołku A w trójkącie ABC i kąt przy wierzchołku B' równy jest połowie kąta przy wierzchołku B w trójkącie ABC. Jakos nie moge wpasc na nic ciekawego wiec umieszczam je tutaj. Z gory dziekuje za pomoc.
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Trojkat o podstawie dlugosci=obwodowi drugiego trojkata

Post autor: anna_ »

288191.htm
ODPOWIEDZ