Trzy okregi

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
kornelial
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 29 lut 2008, o 22:23
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: poznan
Podziękował: 6 razy

Trzy okregi

Post autor: kornelial »

Dany jest okrag \(\displaystyle{ C_1}\) o srodku \(\displaystyle{ O}\) i promieniu \(\displaystyle{ r}\). Okrag \(\displaystyle{ C_2}\) ma srodek \(\displaystyle{ P}\) i promien \(\displaystyle{ OP}\). Punkt \(\displaystyle{ A}\) jest punktem przeciecia sie okregow \(\displaystyle{ C_1}\) i \(\displaystyle{ C_2}\). Okrag \(\displaystyle{ C_3}\) ma srodek \(\displaystyle{ A}\) i promien \(\displaystyle{ r}\). Punkt \(\displaystyle{ P'}\) jest punktem w ktorym okrag \(\displaystyle{ C_3}\) przecina \(\displaystyle{ OP}\). Niech \(\displaystyle{ OP=2}\). Znajdz dlugosc \(\displaystyle{ OP'}\) przy \(\displaystyle{ r=2, r=3, r=4}\)
Ostatnio zmieniony 7 lis 2011, o 11:15 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
ODPOWIEDZ