Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
e-km
Użytkownik
Posty: 475 Rejestracja: 8 lut 2006, o 11:04
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 49 razy
Pomógł: 4 razy
Post
autor: e-km » 23 sty 2007, o 20:58
Wyznacz z dokładnoscia do swoch miejsc po przecinku roznice miedzy obowdem kwadratu ASTU o boku dlugosci 2√2, a obwodem trojkata ABC, ktroego wierzcholkami B i C sa srodki bokow ST i TU kwadratu ASTU.
Wychodzi mi:
obw kwadratu=8√2
obw trojkata=2+2√10
ok?
Lady Tilly
Użytkownik
Posty: 3807 Rejestracja: 4 cze 2005, o 10:29
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: nie wiadomo
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 712 razy
Post
autor: Lady Tilly » 23 sty 2007, o 21:39
Obwód trójkata to \(\displaystyle{ Obw=2+2\sqrt{2}}\)
e-km
Użytkownik
Posty: 475 Rejestracja: 8 lut 2006, o 11:04
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 49 razy
Pomógł: 4 razy
Post
autor: e-km » 23 sty 2007, o 22:33
hm napisz mi prosze rozwiazanie zadania. Nie mam pojecia gdzie robie blad