Pole figur plaskich.
-
- Użytkownik
- Posty: 6
- Rejestracja: 20 paź 2011, o 20:43
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gościeradów
- Podziękował: 2 razy
Pole figur plaskich.
balkon jest prostokatem o wym. 4m x 1m. Ile płytek w kształcie kwadratu o boku 20cm potrzeba do wylozenia podlogi tego balkonu ? CZy prawidłowa odp. to 40 płytek ??
Ostatnio zmieniony 20 paź 2011, o 21:03 przez Lbubsazob, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
- kropka+
- Użytkownik
- Posty: 4389
- Rejestracja: 16 wrz 2010, o 14:54
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Łódź
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 787 razy
Pole figur plaskich.
\(\displaystyle{ \frac{400}{20}=20}\) - tyle na długość
\(\displaystyle{ \frac{100}{20}=5}\) - tyle na szerokość
to teraz pomnóż jedno przez drugie.
\(\displaystyle{ \frac{100}{20}=5}\) - tyle na szerokość
to teraz pomnóż jedno przez drugie.
-
- Użytkownik
- Posty: 6
- Rejestracja: 20 paź 2011, o 20:43
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gościeradów
- Podziękował: 2 razy
Pole figur plaskich.
Z kad sie wzieło 100 ??kropka+ pisze:\(\displaystyle{ \frac{400}{20}=20}\) - tyle na długość
\(\displaystyle{ \frac{100}{20}=5}\) - tyle na szerokość
to teraz pomnóż jedno przez drugie.
- kropka+
- Użytkownik
- Posty: 4389
- Rejestracja: 16 wrz 2010, o 14:54
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Łódź
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 787 razy
Pole figur plaskich.
\(\displaystyle{ 20 \cdot 5=100}\) płytek.kropka+ pisze:\(\displaystyle{ \frac{400}{20}=20}\) - tyle na długość
\(\displaystyle{ \frac{100}{20}=5}\) - tyle na szerokość
to teraz pomnóż jedno przez drugie.