znajdz wierzchołki

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
muminek000
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 52
Rejestracja: 10 wrz 2008, o 16:19
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: bydgoszcz
Podziękował: 1 raz

znajdz wierzchołki

Post autor: muminek000 »

dane są rownania dwoch bokow rownolegloboku \(\displaystyle{ 8x+3y+1=0}\) \(\displaystyle{ 2x+y-1=0}\) i rownania jednej z przekątnych \(\displaystyle{ 3x+2y+3=0}\) znajdz wierzchołki rownolegloboku
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

znajdz wierzchołki

Post autor: piasek101 »

Rozwiąż układy tych równań - na początek.
ODPOWIEDZ