Mam takie zadanie, wynik mi sie nie zgadza z wynikiem w ksiazce
Sa fundamenty \(\displaystyle{ 10\,\mathrm{m}\times15\,\mathrm{m}}\). Ile \(\displaystyle{ \,\mathrm{m^3}}\) betonu potrzeba na wykonanie fundamentow, jesli ich przekroj poprzeczny ma miec wymiar \(\displaystyle{ 0,\!5\,\mathrm{m}\times0,\!5\,\mathrm{m}}\)?
Wychodzi mi \(\displaystyle{ 12\,\mathrm{m^3}}\) a wynik w ksiazce jest inny. Jak wam wychodzi?
Obliczanie fundamentu
-
- Użytkownik
- Posty: 348
- Rejestracja: 10 paź 2010, o 23:32
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: sinus
- Pomógł: 1 raz
Obliczanie fundamentu
Ostatnio zmieniony 8 lip 2011, o 20:45 przez Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 23
- Rejestracja: 7 lip 2011, o 18:28
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Pomógł: 4 razy
Obliczanie fundamentu
Mi wychodzi podobnie. Równanie wg mnie powinno być takie :
\(\displaystyle{ 2 \cdot 0,5 ^{2} \cdot 14 + 2 \cdot 0,5 ^{2} \cdot 10 = 12}\)
Jaki jest wynik w książce?
\(\displaystyle{ 2 \cdot 0,5 ^{2} \cdot 14 + 2 \cdot 0,5 ^{2} \cdot 10 = 12}\)
Jaki jest wynik w książce?
-
- Użytkownik
- Posty: 348
- Rejestracja: 10 paź 2010, o 23:32
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: sinus
- Pomógł: 1 raz
Obliczanie fundamentu
Dobra temat do usuniecia, zle zrozumialem zadanie. Wyniki z takimi danymi nam dobrze wychodzily, ale w zadaniu są inne
Ostatnio zmieniony 8 lip 2011, o 20:46 przez Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie, temat nie jest do usunięcia - inni użytkownicy też mogą potrzebować pomocy w tym zadaniu. Zablokowano edycję postów
Powód: Nie, temat nie jest do usunięcia - inni użytkownicy też mogą potrzebować pomocy w tym zadaniu. Zablokowano edycję postów