Objętość prostopadłościanu

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
teclado
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 99
Rejestracja: 27 maja 2009, o 19:32
Płeć: Kobieta
Pomógł: 19 razy

Objętość prostopadłościanu

Post autor: teclado »

Pewien nauczyciel matematyki zmierzył krokami podłogę swojej pracowni i przyjął, że jest ona prostokątem o wymiarach 9m x 6m oraz oszacował wysokość salo na 3,5m. Długość i szerokość została zmierzona z dokładnością do 1m, a wysokość z dokładnością do 0,5m. Oblicz w jakich granicach zawiera się objętość tej pracowni.
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Objętość prostopadłościanu

Post autor: anna_ »

Licz
\(\displaystyle{ V=8 \cdot 5 \cdot 3}\)
i
\(\displaystyle{ V=10 \cdot 7 \cdot 4}\)
ODPOWIEDZ