Mam kilka zadań, których nie potrafię już zrobić... bardzo proszę o pomoc.
przekrój piętrowego domu
-
- Użytkownik
- Posty: 400
- Rejestracja: 11 cze 2010, o 11:25
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gdynia
- Pomógł: 64 razy
przekrój piętrowego domu
Tutaj chodziło o to, że pole przekroju piętra jest takie samo jak pole przekroju parteru (?). Podziel piętro na prostokąt i trójkąt.
\(\displaystyle{ 10+\frac{1}{2} \cdot (h-1) \cdot 10=26}\)
\(\displaystyle{ 10+\frac{1}{2} \cdot (h-1) \cdot 10=26}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 400
- Rejestracja: 11 cze 2010, o 11:25
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gdynia
- Pomógł: 64 razy
przekrój piętrowego domu
Piętro trzeba podzielić na prostokąt (wymiary 1m x 10m) i trójkąt (podstawa 10m i wysokość h-1). Równanie na równość pól masz wyżej.