Długość promienia i współrzędne środka okręgu.

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
marek24
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 34
Rejestracja: 28 lis 2010, o 20:57
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Katowice
Podziękował: 10 razy

Długość promienia i współrzędne środka okręgu.

Post autor: marek24 »

Podaj długość promienia i współrzędne środka okręgu o równaniu: \(\displaystyle{ x^{2} + y^{2} - 4x + 6y + 1 = 0}\)
Awatar użytkownika
grzesasia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 47
Rejestracja: 5 sty 2008, o 12:43
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: z domu :)

Długość promienia i współrzędne środka okręgu.

Post autor: grzesasia »

\(\displaystyle{ r=2 \sqrt{3}}\)
\(\displaystyle{ S=(2,-3)}\)
ODPOWIEDZ