Trojkąt prostokątny

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
Qiuuuu
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 111
Rejestracja: 21 mar 2011, o 20:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poland
Podziękował: 11 razy

Trojkąt prostokątny

Post autor: Qiuuuu »

wysokosc trojkata jest równa \(\displaystyle{ \frac{36}{5}}\) dzieli podstawę trojkąta na odcinki długości \(\displaystyle{ \frac{48}{5} i \frac{27}{5}}\) sprawdz ze ten trójkąt jest prostokątny
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Trojkąt prostokątny

Post autor: piasek101 »

Pitagoras.
Qiuuuu
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 111
Rejestracja: 21 mar 2011, o 20:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poland
Podziękował: 11 razy

Trojkąt prostokątny

Post autor: Qiuuuu »

Ah rozumiem,! przepraszam!:)
ODPOWIEDZ