Dlugosc odcinkow AB i AD

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
Matematyk1000
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 62
Rejestracja: 22 wrz 2009, o 17:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin
Podziękował: 2 razy

Dlugosc odcinkow AB i AD

Post autor: Matematyk1000 »

Przedluenia bokow AD i BC czworokata ABCD wpisanego w okrag przecinaja sie w punkcie P.Oblicz dlugosc odcinkow AB i AD jesli DP=6 DC=4 PC=8 PB=12.
Ostatnio zmieniony 6 kwie 2011, o 19:34 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23497
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3265 razy

Dlugosc odcinkow AB i AD

Post autor: piasek101 »

1) Twierdzenie o odcinkach siecznych.
2) Tw kosinusów.
ODPOWIEDZ