Pole kwadratu ABCD

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
Piczet
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 117
Rejestracja: 12 lut 2011, o 10:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: M-ów
Podziękował: 14 razy

Pole kwadratu ABCD

Post autor: Piczet »

W kwadracie ABCD dane są : wierzchołek A=(1,-2) i środek symetri S=(2,1 ).Oblicz pole kwadratu ABCD.

A=(1,-2) S=(2,1 )
\(\displaystyle{ |AS|= \sqrt{ (2-1)^{2} + 1+3^{2} }}\)
\(\displaystyle{ |AS|= \sqrt{10}}\)

\(\displaystyle{ a= \sqrt{20}}\)
\(\displaystyle{ P=20}\)

??
Awatar użytkownika
Errichto
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1629
Rejestracja: 17 mar 2011, o 18:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Suwałki
Podziękował: 28 razy
Pomógł: 272 razy

Pole kwadratu ABCD

Post autor: Errichto »

Jest ok
ODPOWIEDZ