W trójkącie oblicz

Wielokąty (n>3). Okręgi. Inne figury płaskie. Zadania i twierdzenia z nimi związane. Geometria rzutowa na płaszczyżnie.
myther
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 505
Rejestracja: 3 kwie 2010, o 21:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Sanok
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 2 razy

W trójkącie oblicz

Post autor: myther »

W trójkącie ABC mamy : \(\displaystyle{ AB=6}\), \(\displaystyle{ AC=4}\), \(\displaystyle{ BC=8}\). Oblicz \(\displaystyle{ \vec{BA}* \vec{BC}}\)
Awatar użytkownika
Quaerens
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2489
Rejestracja: 5 wrz 2007, o 13:36
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 439 razy
Pomógł: 181 razy

W trójkącie oblicz

Post autor: Quaerens »

No dobrze, pokaż co wymyśliłeś.
myther
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 505
Rejestracja: 3 kwie 2010, o 21:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Sanok
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 2 razy

W trójkącie oblicz

Post autor: myther »

Własnie nie wiem jak to w ogóle zacząć wyliczać. Skończyłem na rysunku
ODPOWIEDZ